در مقاله پیشین، روش اول را به طول کامل توضیح داده ایم. تنها به نقاط ضعف موجود در آن روش اشاره نکردیم. در بخش ابتدا لازم میدانیم به صورت مختصر به معایب روش اول بپردازیم تا راحتتر بتوانیم آن را با روشی که در این بخش توضیح میدهیم مقایسه کنیم.
مطالبی که میخوانیم:
نقاط ضعف روش اول: تهیه برنامه زمانبندی با استفاده از حذف فعالیت های 100% انجام شده
حذف فعالیتهای انجامشده از برنامه میتواند منجر به ناقص شدن محدوده و شبکه پروژه شود. این امر سبب میشود تا کارهای قبلی برای اعضای تیم نامشخص بوده و برخی فعالیتها در حالت تعلیق قرار گیرند.
تغییر تاریخ شروع پروژه و جایگزینی آن با تاریخی جدید میتواند در فاز کنترل پروژه، موجب سردرگمی و سوء تفاهم در بین اعضای تیم شود.
در این روش، محاسبات پیشرفت پروژه بر اساس کارهای باقیمانده انجام میشود و در نتیجه، مقادیر پیشرفت واقعی و برنامهای دیگر به 100 درصد نخواهند رسید. برای محاسبه پیشرفت تجمعی در بازههای زمانی مختلف، نیاز به جمعبندی مجدد کارهای قبلی با مقادیر جدید است که این کار زمانبر بوده و احتمال بروز خطا را افزایش میدهد.
تغییر ضرایب وزنی فعالیتهای نیمهتمام ایجاب میکند که در هنگام ثبت درصد پیشرفت واقعی این فعالیتها دقت بیشتری شود. ممکن است این درصد بر اساس کل حجم فعالیت محاسبه شود و نه حجم کار باقیمانده، که منجر به اغراق در پیشرفت کلی پروژه میشود.
بسیاری از روشهای محاسبه تاخیرات در پروژههای ساختمانی، به مقایسه وضعیت فعلی پروژه با برنامههای پایه (بیسلاین) متعدد نیاز دارند. این بیسلاینها که در طول اجرای پروژه بهروزرسانی میشوند، به عنوان مبنایی برای سنجش پیشرفت و شناسایی تاخیرات مورد استفاده قرار میگیرند. در صورتی که این بیسلاینها وجود نداشته باشند، امکان ارزیابی دقیق تاخیرات و تعیین مسئولیت آنها به شدت کاهش مییابد.
در روش دوم یا همان تهیه برنامه زمانبندی با درنظر گرفتن وزن فعالیت های انجام شده، فقط نقاط ضعف 2 و 3 رفع میشوند و باقی معایب به قوت خود باقی میماند.
روش دوم : تهیه برنامه زمانبندی جبرانی با استفاده از اوزان فعالیت های تکمیل شده
مراحل 1 تا 6 و 8 و 9 عینا طبق مراحل پیش گفته در روش اول است. لذا ما نیز در اینجا به توضیح آنها نمیپردازیم.
گام 1: اخذ تاییدیه درصد پیشرفت واقعی فعالیت ها و به روز آوري برنامه
گام 5: اصلاح ضرایب وزنی مربوط به فعالیت هاي شروع شده و تکمیل نشده
گام 6: حذف اطلاعات واقعی فعالیت هاي تکمیل نشده
گام 7: فشرده سازی برنامه و سایر اصلاحات در صورت نیاز
این مرحله مانند روش قبل است اما تنها تفاوت آن در این است که باید یک مایلستون در ابتدای فعالیت در نظر بگیریم و عنوان آن را به این صورت بنویسیم: تمامی فعالیت های انجام شده تا تاریخ … (تاریخ مورد نظر برنامه زمانبندی جبرانی)
تاریخ آن را از اول پروژه تا تاریخ برنامه جبرانی درنظر میگیریم و ضریب وزنی آن معادل ضریب وزنی کل تا آن تاریخ است.
هادی اسحاقی
6:18 ب.ظچقد عالی که نقاط ضعف رو هم بررسی کردین
CONSTROJECT
9:09 ق.ظهیچ روشی perfect نیست?