در این بخش به شرح 4 اصل پایانی از 19 اصل برنامه زمانبندی میپردازیم که در پارتهای قبلی به دیگر اصول پرداخته شد. توصیه میکنیم اگر 15 اصل پیشین را مطالعه نکرده اید، ابتدا آنها را مطالعه کرده سپس به این بخش برگردید.
مطالبی که میخوانیم:
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که از این آپشن برای تنظیم تاریخها استفاده کرده باشید. مثلا برای اینکه مشخص کنید یک فعالیت در فلان تاریخ باید پایان یابد یا در فلان تاریخ باید شروع شود، گزینه most start/finish on را فعال کرده و تاریخ مدنظرتان را وارد کرده اید. اما باید در این بخش به شما بگوییم که این کار از نظر استانداردها تقریبا رد شده است. استاندارد PMI میگوید به جای اینکه از قیود تاریخ استفاده کنیم، بیاییم و از روابط بهره بگیریم. استاندارد DOD نیز در این باره میگوید که نباید بیشتر از 5 درصد فعالیتها دارای قید باشند.
پس تا میتوانید از روابط بیشتر استفاده کنید.
مایلستون (MILESTONE) ها یا آلارم ها، فعالیت هایی هستند که مدت زمانی برای آنها تعریف نشده است. میتوانید به این فعالیت ها قید تاریخ نسبت بدهید. و اگر ناچار بودید که برای فعالیتی به صورت دستی تاریخ تعیین کنید، ابتدا یک مایلستون تعریف کنید و به مایلستون تاریخ بدهید سپس فعالیتتان را به آن مایلستون لینک کنید.
همیشه تعیین مدت زمان یک مسئله مهم و بحث برانگیز در برنامه ریزی بوده است. اگر استانداردها در این باره نکته ای ذکر نکرده بودند، عجیب بود!
در استاندارد PMI گفته شده که مدت زمان فعالیت ها حداکثر 2 دوره کنترلی باشد. دوره کنترلی همانطور که از اسمش پیداست، به دورهای گفته میشود که در نظر داریم پروژه را مورد بررسی قرار بدهیم و آن را کنترل کنیم. البته قبلا هم به استثنائات اشاره کردیم؛ فعالیت های LOE شامل این قاعده نمیشود.
و اما استاندارد DOD در این خصوص عنوان کرده است که حداکثر فعالیتهایی که میتوانند مدت زمانی به اندازه 2 ماه تقویمی داشته باشد، 5% است.
احتمالا شما از این اصل پیروی میکنید. اما آیا واحدی که برای برنامه استفاده میکنید، طبق استاندارد است؟
PMI در این باره اظهار نظر نکرده است اما DOD میگوید همگی فعالیت ها از یک واحد زمانی پیروی کنند و چه بهتر که از رایجترین و بهترین واحد که «روز / day» هست، استفاده کنید.
در این مقاله، به چهار اصل برنامه زمانبندی اشاره شده است. این اصول شامل عدم وارد کردن تاریخها به صورت دستی، استفاده از روابط به جای قید تاریخ، دقت در وارد کردن مدت زمانها و استفاده از یک واحد زمانی یکسان است. این اصول بر اساس استانداردهای PMI و DOD توصیه شدهاند و بهبود خوانایی و دقت برنامههای زمانبندی کمک میکنند.
توصیه میکنیم برای مطالعه بیشتر کتاب مهندس خرمیراد را مطالعه کنید.
هادی اسحاقی
11:51 ق.ظخسته نباشید مهندس. فوقالعاده کاربردی بود این سری مطالب. با قدرت ادامه بدین.
CONSTROJECT
12:09 ب.ظممنون از همراهی شما?